Borovčanin jednoglasno izabran za predsednika BSS

FOTO: www.mc.rs

Nekadašnji šampion Evrope u VBO verziji i četvrti bokser sveta Nenad Borovčanin jednoglasno je danas izabran za predsednika Bokserskog saveza Srbije.

Borovčanin je dobio glas od svih 47 delegata, a njegov zamenik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić.

U svom izlaganju, po izboru na čelnu funkciju nekada jednog od najuspešnijih sportova u Srbiji Borovčanin je izneo plan i program rada.

Prioritet novog predsednika je aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera u stvaranju bokserskih šampiona, povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu i učešća na najvećim takmičenjima.

– Da reči nisu prazne, već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze, ide na tronedeljne pripreme, za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou Zlatnu rukavicu, koja će se održati u beogradskoj Areni 25. novembra 2017. godine. Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh – istakao je Borovčanin.

Izvor: Sportski žurnal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *