Zvezda pomaže izgradnju Hrama Svetog Save! Terzić: Odavde crpimo snagu za najvažnije utakmice!

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdini fudbaleri obišli su kriptu posvećenu Sv. Velikomučeniku knezu Lazaru, imali su priliku da vide i staru kriptu, gde će biti sahranjivani srpski patrijarsi. Predvođeni generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem posetili su Hram Svetog Save na Vračaru i donirali novčanu pomoć za završetak radova u jednoj od tri najveće pravoslavne svetinje na svetu.

Veoma smo zahvalni što ste nam danas učinili veliku čast da sa našim igračima posetimo srpsku svetinju. Iz ovog Hrama crpimo snagu za najvažnije utakmice koje nam dolaze, a pre svega za susret sa Kelnom. Nas vezuje mnogo toga, srpstvo, pravoslavlje, ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao i zajednički pokrovitelj kompanija Gazprom, koja je pomogla izgradnju predivnog mozaika u kupoli koji smo danas imali posebnu privilegiju i da dodirnemo – izjavio je Terzić.

On je dodao da svi u klubu znaju da se u Hramu 2019. godine obeležava veliki jubilej, 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i da je Zvezdi čast što će donacijom pomoći završetak izgradnje.

Sa naše strane to je skroman prilog i nadamo se da će Hram biti uskoro završen. Ogromnu većinu bratstva čine zvezdaši i to nam daje posebnu snagu i veru da ćemo u narednoj evropskoj utakmici sa Kelnom ostvariti povoljan rezultat i da ćemo obradovati sve naše navijače – rekao je Terzić.

Zvezdini fudbaleri obišli su kriptu posvećenu Sv. Velikomučeniku knezu Lazaru, u donjem delu Hrama, koja je izgrađena pre nešto više od godinu dana, a potom su imali priliku da vide i staru kriptu, gde će biti sahranjivani srpski patrijarsi.

Sveštenici Hrama Svetog Save su u kripti održali molitvu za uspeh i blagodarnost u radu i poželeli Zvezdinim fudbalerima i stručnom štabu da narednog četvrtka na utakmici protiv Kelna nastave putem uspeha kojim su krenuli ovog leta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *