Veliki povratak Kro Kapa: Razbio Japanca i najavio poslednju borbu u karijeri u decembru!

Hrvatski borac Mirko Filipović vratio se u ring pobedom tačno godinu dana nakon što je osvojio Rizinov Gran Pri. Nakon samo jednog minuta borbe nokautirao je Japanca Kosaku i tako najavio da je spreman za nove dve borbe koje je dogovorio s Rizinom.

„Ne mogu bez borbi, a i dobro me plaćaju.” – iskreno je poručio 43-godišnji Filipović uoči povratničke borbe koju je završio lakše od očekivanog.

“Kro Kap” je dominirao od samog početka borbe, srušio je suparnika na pod odmah nakon početnog napada, a zatim ga dovršio brutalnim udarcima. Sudija je morao prekinuti borbu jer se Japanac na kraju nije ni branio.

Suparnik je četiri godine stariji od njega, a u MMA je od 1995. godine. Najveću pobedu ostvario je protiv Fedora Emelianenka, po mnogima najvećeg borca svih vremena. Rusa je pobedio još 2000. kontroverznim prekidom na „Rings: King of Kings“ turniru, ali Fedor mu se osvetio pet godina kasnije.

Ova borba bila je posebna za Filipovića jer je s njim bio njegov petnaestogodišnji sin Ivan, sa kojim je proslavio pobedu. Nakon meča, Filipović je izjavio:

„Pozdravljam sve u Hrvatskoj i zahvaljujem se gospodinu Kosaki što je prihvatio borbu. Nadam se da nije ozbiljnije povređen. Ova pobeda posebno mi je draga, jer poslednji sam borac stare garde. Vidimo se još jednom do 31. decembra iduće godine, kada ću po zadnji put ući u ring.“

FOTO: Print Screen/YouTube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *