HAMILTONOVO DUPLO SLAVLJE! Britanac pobedio u Monci i preuzeo prvo mesto!

FOTO: pixabay.com

Duplo slavlje za Luisa Hamiltona u Monci! Vozač Mercedesa pobedio je u trci za Veliku nagradu Italije i samim tim preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu, smenivši Sebastijana Fetela

Hamilton je školski odradio trku na Monci! Krenuo je sa pol pozicije i sve do kraja vodio, a da niko nije uspeo da ga ugrozi. Kao da je bio sam na stazi, Britanac je „klizio“ do pobede, šeste ove sezone.

Drugo mesto pripalo je drugom vozaču Mercedesa Valteriju Botasu, koji je na fenomenalan način obišao već u uvodu trke Kimija Raikonena na stazi, a onda rutinski sačuvao drugo mesto.

Sebastijan Fetel je startovao tek sa osmog mesta, ali je uspeo da se probije na treće mesto i uzme 15 bodova, čime je sprečio Luisa Hamiltona da mu mnogo pobegne u generalnom plasmanu.

Najlepši potez dana izveo je Danijel Rikardo, koji je desetak krugova pre kraja na majstorski način u krivini obišao Kimija Raikonena i „ukrao“ mu četvrto mesto.

Naredna trka u sezoni voziće se 17. septembra u Singapuru.

VN Italije: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Botas (Mercedes), 3. Fetel (Ferari), 4. Rikardo (Red Bul), 5. Raikonen (Ferari), 6. Okon (Fors Indija), 7. Štrol (Vilijams), 8. Masa (Vilijams)…

Generalni plasman: 1. Hamilton 238 bodova, 2. Fetel 235, 3. Botas 199, 4. Rikardo 144, 5. Raikonen 138…

IZVOR: informer.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *