Srpkinje bolje od Nemica:  Ivanovićeva kobna po pancerke

FOTO: FSS _ Bjega

Stadion: Kralj Petar Prvi na Banjici. Gledalaca:  200 Sudija: Marina Višnjić.. STRELCI: 1:0 Ivanović 79, 2:0 Ivanović 85. .

SRBIJA: Cetilja, Stojanović, Stevanović, Đorđević, Smiljković, Milivojević, Milanović, Trišić, Ivanović, Malešević, Matić. Igrale su još: Đapić, Tanasković, Petrov, Bradić, Mostarac, Plavšić, Trbojević, Vasiljković, Đorđević, Dabić.

NEMAČKA: Lejcig, Oršman, Kinšer, Minge, Gvin, Feldkamp, Kogel, Siems, Linder, Pavolek, Lange

Ženska reprezentacija do 20 godina koju predvodi Nikoslav Bjegović priredila je veliko iznenađenje u proveri protiv veoma jake selekcije Nemačke. Golovima Miljane Ivanović Srbija je ostvarila gotovo nestvaran trijumf. Nemačka, naime, važi za jednu od najjačih evropskih nacija u ženskom fudbalu i zbog toga trijumf naših devojaka dobija na težini. Sve ovo govori da i srpski ženski fudbal ima lepu budućnost. Inače oko 200 gledalaca napustilo je zadovoljno stadion na Banjici jer su videli mnoštvo atraktivnih poteza, majstorija i dva velemajstorska gola na kojima mogu da pozavide i profesionalni fudbaleri. Katarina Đorđević je započela napad, na desnoj strani imala je usamljenu Plavšićevu i kada su svi očekivali da će nju uposliti ona se odlučila na lucidan potez, vrhovima kopačke je podigla loptu, lobovala obe štoperke, pri tome je Ivanovićeva utrčala iz drugog plana u šesnaesterac, primetila je da joj golmanka Nemica ide u susret, odlučila se na lob udarac i vešto pogodila mrežu. Za oduševljenje preko 200 gledalaca. I kod drugog gola sve je učinila Ivanovićeva kada se skoro na polovini terena oslobodila rivalki, a onda je krupnim koracima krenula ka golu Nemica, ispred sebe je imala desnog štopera koga se vešto oslobodila, potom je  i golmanku nadmudrila i overila veliku i zasluženu pobedu Srpkinja. Poseban aplauz dobila je prvotimka Rada Suzana Tanasković pri ulasku na teren, jer joj je ovo bio debi u dresu reprezentacije. FK Rad je odlično obavio ulogu domaćina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *