Biće vruće: Đukić: Jurišaćemo na Skenderbega

Skenderbeg – Partizan (21,05 časova)

 Stadion: „Elbasan arena”. Kapacitet: 12.342. Sudija: Danijel Stefanski. Pomoćnici: Marsin Bonjek, David Igor Golis (svi iz Poljske).

 SKENDERBEG: Šehi, Vanđeli, Radaš, Jašanica, Mici, Muzaka, Ljiljaj, Džejms, Taku, Sove, Dita.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Everton, Jevtović, Tošić, Suma, Janković, Tavamba.

Partizan protiv Skenderbega želi da sebi otvori put ka šesnaestini finala Lige Evrope.Trener Miroslav Đukić najavljuje ofanzivnu igru u Elbasanu.

 – Sigurno da ćemo, kao i na svakom gostovanju, jurišati na pobedu. Svesni smo da će nam se suprotstaviti dobra, takmičarska, čvrsta, agresivna ekipe, koja hoće da se nadigrava. Imamo velike ambicije, znamo da nam je utakmica u Elbasanu krucijalna u planovima da prezimimo u Evropi. Bilo bi idealno ukoliko bismo osvojili svih šest bodova u duelima sa Skenderbegom. Znamo da neće biti lako, ali borićemo se da tako bude. Pokušaćemo da prvo da pobedimo u Elbasanu i onda napravimo plan kako da tri boda protiv istog rivala osvojimo i u Beogradu.

 Nezaobilazna tema je politička tenzija zbog sukoba Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji. Kvalifikaciona utakmica reprezentacija u Humskoj 14. oktobra 2014. prekinuta je zbog drona sa zastavom „Velike Albanije”. Pre dve godine Orlovi su uz velike mere bezbednosti imali uslove da normalno igraju u Elbasanu.

– Na svakom gostovanju u Evropi igramo u neprijateljskoj atmosferi. Sigurno da će utakmica protiv Skenderbega nositi sa sobom veliki naboj. Trebalo bi da se isključimo iz toga, mislimo samo na fudbal, pobeđuju ekipe koje uspeju da se fokusiraju na igru.

 Đukić je uveren da je uspeo da izoluje ekipu od svih priča vezanih za gostovanje u Albaniji.

 – Svesni smo da bi trebalo samo da razmišljamo o fudbalu, da je to jedini pravi način, sve ostalo ne vodi ničemu. Nismo došli ovde da vodimo politiku, niti da rešavamo prošlost, sadašnjost i budućnost, već nam je cilj da igramo fudbal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *