Tuča direktora Hajduka i Dinama nakon derbija na Poljudu

Tuča u loži splitskog stadiona, ali je i na tribinama je bilo burno. Akteri su bili direktori “bilih” i “modrih”, aBBB” su se potukli sa policijom.

“Zakuvalo” se na terenu posle gola Ante Ercega iz penala za izjednačenje Hajduka ali se ispostavilo da je to bila “najmirnija” scena na splitskom stadionu.

Naime, do tuče je došlo i u loži “Poljuda” kada su se obračunali čelnici Hajduka i Dinama, odnosno na tribinama gde su se potukli “Bed Blu Bojsi” i policija.

Na razgovoru u policiji završilo je sedam čelnika Hajduka i Dinama, a izjave su između ostalih morali dati direktori gostiju Tomislav Svetina i Krešimir Antolić, odnosno predsednik Hajduka Ivan Kos i sportski direktor Mario Branco.

Iz Hajduka su naveli da su direktori Dinama provocirali, dok iz tabora vicešampiona Hrvatske navode da su samo slavili pogodak nakon čega se Mario Branco počeo “unositi u lice”.

Kada su u pitanju navijači, hrvatski “Večernji list” navodi da je na “Poljudu” bilo nekoliko stotina pripadnika “BBB” koji su se žalili na uslove na stadionu, da su stigli tri sata pre meča, odnosno da su “u nehumanim uslovima zadržani u autobusima”. Navijači su se sukobili sa interventnom policijom na stadionu.

Podsećamo, veliki derbi hrvatskog fudbala završen je nerešenim rezultatom 2:2. Za Hajduk je dvostruki strelac bio Ante Erceg, dok su za “modre” pogodili Benković i Enrikez.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *