I Englezi imaju svoj Partizan

Klub koji nosi isto ime kao i srpski šampion – Partizan Bookham – osnovan je 2015. godine u gradu Bukemu, okrug Sari (40 kilometara jugozapadno od Londona). Nastupa u lokalnoj „beton ligi“ koja se zove Leatherhead&District Division 2.

„Ime ‘Partizan’ se svidelo osnivaču našeg kluba, koji zna sve o vašim veoma vatrenim i vernim navijačima. ‘Partisan‘ na engleskom jeziku predstavlja nekoga ko je posvećen i ostrašćem, i istovremeno nekoga ko voli da se zabavlja („to party„). To se sve lepo uklapa u imidž našeg kluba. Naša ekipa je dobro poznata po snazi i borbenosti. Nismo tehnički najdoteraniji, ali to nadoknađujemo požrtvovanjem i željom“, istakao je Skot Hičman, jedan od menadžera kluba.

On kaže i da očekuje da engleski Partizan postane omiljen među Grobarima u Srbiji i Evropi i da bi voleo da se oni jednog dana pojave na utakmici u Engleskoj i pruže im vatrenu podršku kao originalnom Partizanu.

Engleski „partizanovci“ prate rezultate svog srpskog „starijeg brata“. Čak su na zvaničnom Twitter nalogu kluba onjavili da su se kladili da će Partizan pobediti Skenderbeg u Elbasanu 3:1, a da će jedan od golova dati Zoran „Bambi“ Tošić.

Uložili su pet funti, a da su pogodili zaradili bi 605 funt

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *