REAKCIJA NA ANTISEMITIZAN: Pred svaki meč u Italiji čitaće se odlomak iz Dnevnika Ane Frank, Lacio šalje navijače u Aušvic

 Fudbalski savez Italije odlučio je danas da se pred svaku utakmicu fudbalskog prvenstva ove nedelje čitaju odlomci Dnevnika Ane Frank, s ciljem da se osudi antisemitizam navijača Lacija i očuva uspomena na holokaust.

Navijači Lacija izazvali su buru u Italiji pošto su koristili nalepnice s likom Ane Frank u dresu njihovog velikog gradskog rivala Rome.

Sve utakmice koje će se ove nedelje igrati u Seriji A, B i C, kao i amaterskim i omladinskim ligama Italije počeće minutom ćutanja.

Roma i Lacio dele isti stadion i najžešći navijači Lacija, poznati po ekstremnodesničarskim stavovima su u poslednjoj utakmici bili na južnoj tribini, rezervisanoj za navijače Rome, pošto je njihova severna tribina zatvorena zbog rasističkih ispada na jednoj od prethodnih utakmica.

Navijači Lacija su to iskoristili da „uvrede“ svoje suparnike lepeljenjem nalepnica Ane Frank u dresu Rome, pored uobičajenih antisemitskih slogana.

Italijanski premijer Paolo Đentiloni je rekao je da ne treba potcenjivati opasnost koju predstavlaju navijači Lacija i dodao da su nalepnice s Anom Frank „neverovatne, neprihvatljive“, preneo je Asošijetid pres.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *