SKANDAL : Sudije optužile Jokića da je udario trenera protivničkog tima

Veliki skandal obeležio je kraj utakmice u kojoj se Denver sastao sa Vašingtonom: sudije su optužile Nikolu Jokića da je „sa namerom udario trenera rivala“, Skota Bruksa, a tehnička greška omogućila je gostima da se u ključnim trenucima rezultatski odvoje na nedostižnu prednost, obezbedivši tako trijumf od 109:104 i pored briljantne partije našeg košarkaša.

Na 32 sekunde do kraja, kad je Vašington vodio sa 104:102 zatražen je tajmaut, a na putu ka svojoj klupi Jokić se delom svog tela sudario sa trenerom Vizardsa, Skotom Bruksom. Ovaj se odmah požalio sudijama, a arbitri su doneli odluku: tehnička greška srpskom centru. Bredli Bil je pogodio slobodno bacanje, a kako je lopta ponovo pripala Vizardsima, isti igrač je prodorom odveo svoju ekipu na nedostižnih 107:102.

Evo kako Jokić pojašnjava sporni trenutak.

„Dali smo koš, a ja sam onda pogledao sudiju jer sam mislio da je trebalo da se svira faul. Pokušavao sam da vidim rezultat i onda sam udario… U trenera. Samo se sam se okrenuo da vidim… Zapravo, mislim da je on gurnuo mene. Ali, ne zanima me. Izgubili smo utakmicu i to je to“, rekao je naš košarkaš.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *