Vojvodina izabrala predsednika i pronašla sponzore –  Vlaović: Na grudima Srbija gas, na leđima Grad Novi Sad

FOTO: FK Vojvodina.

Novi predsednik Vojvodine je Dušan Vlaović. On je na sednici skupštine novosadskog superligaša dobio podršku od 39 prisutnih delegata, od ukupno 55.

“Za relativno kratko vreme pronašli smo rešenje za funkcionisanje fudbalskog kluba i najveće zasluge za to imaju (gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i Dušan Bajatović. Zbog toga će dresovi ovako izgledati – na leđima će pisati ‘Grad Novi Sad’, na grudima generalni sponzor Srbijagas. Jedan od osnovnih ciljeva u skorijem periodu biće nam da se odblokira klupski račun. Budžet koji imamo na raspolaganju nam je dovoljan za funkcionisanje kluba na sadašnjem nivou, a uskoro ćemo započeti razgovore sa novim potencijalnim sponzorima kako bismo ojačali svoju poziciju za ostvarenje još boljih takmičarskih rezultata. Takođe, mnogo pažnje posvetićemo radu i organizaciji naše omladinske škole, kako nam se ne bi ponovilo da, što je bio slučaj u prethodnih nekoliko meseci, neki od naših najtalentovanijih igrača odu u druge klubove. Zajednički stav struke i uprave jeste da u prvom timu trenutno imamo previše fudbalera i sa nekima od njih nam predstoji razgovor da vidimo šta i kako dalje, s tim da ćemo istovremeno pokušati da dovedemo dva-tri istinska pojačanja, koji bi nam pomogli u ostvarenju naših ciljeva. Istovremeno, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, videćemo i kakve su mogućnosti za rekonstrukciju stadiona “Karađorđe” – izjavio je Vlaović.

Članovi Skupštine  su izabrali i preostale članove Upravnog odbora, pa se tako, pored Dušana Vlaovića, u klupskoj upravi od danas nalaze još Dušan Bajatović (predsednik sportskog društva Vojvodina i direktor JP “Srbijagas”), Nenad Rončević (bivši potpredsednik FK Vojvodina), Ljubomir Apro (advokat i bivši član uprave FK Vojvodina), Milan Đurić (član Gradskog veća za upravu i propise), Milan Đukić (predsednik rukometnog kluba Vojvodina), Milan Đukić (advokat), Branko Ćurčić, Nikola Vasiljević i Tomislav Knežević

Novi član Upravnog odbora FK Vojvodina Dušan Bajatović, inače direktor JP “Srbijagas”, potvrdio je da je ta kompanija postala novi generalni sponzor kluba.

– Na ovaj način, omogućićemo da klub redovno izmiruje svoje tekuće troškove, odnosno redovnu isplatu zarada svih igrača i zaposlenih, a konačno ćemo, posle mnogo vremena, angažovati jednu stranu revizorsku kuću da utvrdi tačan dug kluba i sa tim podacima ćemo izaći u javnost. Po mom mišljenju, Vojvodina spada među tri najveća fudbalska brenda u našoj zemlji i zato je dobro da je za svoje dalje funkcionisanje dobila podršku kako Vlade Republike Srbije, tako i Vlade Vojvodine i Grada Novog Sada – izjavio je Bajatović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *