Andrea Arsović odbranila zlato u Svetskom kupu

FOTO: JSD PARTIZAN.

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas zlatnu medalju u finalu Svetskog kupa u NJu Delhiju u gađanju vazdušnom puškom sa 10 metara.

Arsovićevoj je ovo drugo uzastopno zlato u finalu Svetskog kupa, nakon Bolonje prošle godine, do kojeg je stigla blago rečeno dominantno, sa 251,3 kruga, ispred Laure-Georgete Koman iz Rumunije (249,7) i Kineskinje Ksinhi Peng (228,5)

To je druga medalja za Arsovićevu u Indiji nakon što je pre dva dana u miksu, zajedno sa Milutinom Stefanovićem osvojila srebro.

Arsovićeva je u poslednjem hicu pogodila 9,7 krugova, što je bilo dovoljno  za evropski rekord 251,3 kruga, a da je bila na nivou prethodnih hitaca srušila bi svetski rekord Kineskinje Mengjao Ši od 261,1 krug.

– Bila sam nervozna uoči poslednje serije jer sam znala da sam blizu svetskog rekorda. Nisam uspela i to je malo razočaravajuće, ali naravno da sam srećna zbog drugog uzastopnog zlata. Sad sledi kratak odmor i pripreme za sledeću godinu koja će biuti veoma intenzivna, očekuje nas puno takmičenja, a najveći fokus je na šampionatu sveta – izjavila je Arsovićeva, a prenosi sajt Međunarodne streljačke federacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *