BARAŽ USIJANJE: Dogovor Hrvata i Grka, u Zagrebu i Pireju bez gostujućih navijača!

Kao što se i očekivalo, čelnici HNS i njihove grčke kolege dogovorili su uz odobravanje FIFA-e kako na susretima Hrvatske i Grčke 9. i 12. novembra neće biti gostujućih navijača. Razlog je sigurnosni s obzirom na vrlo loše odnose koji vladaju između hrvatskih i grčkih navijačkih grupa.

Prva se utakmica igra u Zagrebu, a revanš na kojem će pasti odluka o učesniku Svetskog prvenstva biće odigran u Pireju, na stadionu Olimpijakosa čiji su navijači u bratskom odnosu s beogradskim “Delijama”.

Pamte se neredi i napadi na hrvatske navijače na poslednjem susretu Hrvatske i Grčke upravo na tom stadionu 2011. godine. Pre dve godine došlo je do žestokog obračuna “Delija” i “BBB”-a na atinskom aerodromu nakon utakmice Olimpijakosa i Dinama na kojoj je takođe bilo zabranjeno gostovanje, ali su navijači zagrebačkog kluba otputovali u Grčku.

Rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Grčkog nogometnog saveza (HFF) postigla su danas u Ateni dogovor o organizaciji dviju utakmica doigravanja Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. prema kojem na obje utakmice neće biti organizirane tribine za gostujuće navijače. Uzimajući u obzir sve faktore rizika i procjene sigurnosti, zajednička odluka dvaju nacionalnih saveza je da na utakmicama u Zagrebu (9. studenoga) i Pireju (12. studenoga) neće biti otvorene tribine za gostujuće navijače odnosno da neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače. O navedenom sporazumu informirani su FIFA, UEFA i druga nadležna tijela.” – stoji u saopštenju Hrvatskog nogometnog saveza.

U ostalim susretima baraža za SP u Rusiji sastaju se:

Severna Irska – Švajcarska

Danska – Republika Irska

Švedska – Italija

Žreb za Mundijal održaće se u Kremlju (Moskva) 1. decembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *