ANALIZA SUĐENJA U ČAČKU: Bio je penal, ne i faul pre pobedonosnog gola Partizana

Suđenje Novice Anđelovskog na meču između fudbalera Borca i Partizana u Čačku ustalasalo je javnost, a analizom suđenja utvrđene su greške ovog arbitra.

-Kod penala za Partizan u 87. minutu sudija nije pogrešio.Janković je prvi stigao do lopte, fudbaler Borca (Čađenović) je zakasnio , možda nije imao nameru, ali je zakačio fudbalera Partizana po nozi i sapleo ga. Dakle, ispravna odluka sudije, koji nije morao da dodeli žuti karton , dovoljan je kazneni udarac – izjavio je Igor Radojičić u analizi suđenja sa ovog meča na TV Arena sport.

Najviše bure se podiglo posle prekršaja Romanića nad Tošićem, kad je Tošić iz slobodnog udarca postigao pobedonosni gol.

– Ako je bio prekršaj, bio je za ekipu Borca, a ne za Partizan, a mogla je da se igra nastavi, jer su Čačani tada organizovali kontru.

On se osvrnuo i na to što je sudija Anđelovski produžio utakmicu za pet minuta, a Tošić je gol iz slobodnjaka postigao posle predviđenog vremena.

– Ako je pokazao pet minuta, može da produži dodatno ako smatra da tih pet minuta nije dobro iskorišćeno zbog ulaska doktora, sukoba i slično. Prekršaj je svirao pre tih pet minuta. Idealna situacija je bila da dozvoli nastavak situacije, prekršaja nad Tošićem nema. Lopta je prošla pored obojice, trebalo je da dozvoli nastavak akcije domaćina ili da svira kraj. – zaključio je Radojčić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *