Jubilarna 60 “Zlatna rukavica” od 23 do 25 novembra 2017. u Beogradskoj areni

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi jubilarni 60. rođendan – „Zlatna rukavica“ održaće se u Beogradskoj areni od 23. do 25. novembra 2017. godine.

Očekuje se učešće boksera iz oko 20 zemalja, a zanimljivo je da je selekcija Kine već prijavila dolazak

Predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a finale je zakazano za 25. novembar od 19 sati, uz besplatan ulaz.

Čuveni „Meč šampiona“ za trofej “ Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog i srpskog boksa, a prestižni trofej osvajali su legendarni asovi Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić…

– Nova renesansa srpskog boksa počinje sa „Zlatnom rukavicom“, jer je boks predugo apstinirao, a radnička klasa bila bez svojih sportskih heroja koje je imala upravo u bokserskim šampionima. Publika može očekivati istinski spektakl, vatrene borbe u ringu i vrhunsku scenografiju poput onih u Las Vegasu. Naša reprezentacija putuje na pripreme u Makedoniju, jer hoćemo da imamo spremnu ekipu za izlazak pred beogradsku publiku. Panić, Stošić, Živanović, Babić, Stanojević i Stanković predstavljaće nacionalnu selekciju, verujući da među njima ima budućih Olimpijskih pobednika – izjavio je predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *