Uskoro poznati svi učesnici SP u odbojci

Do Svetskog prvenstva je ostalo još nešto manje od godinu dana, a Svetska odbojkaška federacija je objavila da su do sada poznata 22 učesnika takmičenja.

Svetsko prvenstvo u odbojci održaće se od 10. do 30. septembra naredne godine, a igraće se u Sofiji, Varni i Ruseu (Bugarska), odnosno Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu, Rimu, i Torinu (Italija).

Plasman su do sada izborile 22 reprezentacije, Italija i Bugarska kao organizatori, Poljska kao svetski prvak, Srbija, Francuska, Holandija, Slovenija, Rusija, Finska i Belgija iz Evrope (CEV), Japan, Australija, Iran i Kina iz Azije (AVC), Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV), SAD, Dominikanska Republika i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA), i Tunis, Egipat i Kamerun iz Afrike (CAVB).

Za 19. Svetsko prvenstvo ostala su dakle upražnjena dva mesta. Čekaju se još dve ekipe iz NORSEKA zone, a u igri su Kuba, Meksiko, Gvatemala i Portoriko. U Havani se od 10. do 12 novembra igra turnir na kome se odlučuje o tome koje će dve selekcije popuniti prvenstvo.

Žrebanje će biti obavljeno decembra ove godine na osnovu rang liste od 30. septembra.

FOTO: Print Screen/YouTube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *