BURA PRED BARAŽ MEČ GRKA I HRVATA: Skibe udario na FIFU zbog Manolasa

Selektor grčke fudbalske reprezentacije Mihael Skibe oštro se obrušio na Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) koja je kaznila grčku zvezdu Kostasa Manolasa utakmicom neigranja zbog kršenja pravila fer-pleja, odnosno zbog toga što je namerno dobio žuti karton.

Ovo što je FIFA učinila nije pošteno. Međutim, FIFA ponekad donosi “posebne” odluke, a ovo je jedna takva odluka.” – izjavio je Skibe.

Odbrambeni fudbaler Rome je u utakmici sa Kiprom u sudijskoj nadoknadi odugovlačenjem iznudio žuti karton, a kaznu je odslužio u nevažnoj poslednjoj utakmici kvalifikacija sa Gibraltarom, pa je izbegao opasnost da eventualnim žutim kartonom propusti prvi dvoboj baraža protiv Hrvatske. No FIFA ga je kaznila dodatno pa će ipak propustiti meč u Zagrebu, a moći će zaigrati tek u revanšu.

Nemački stručnjak je izjavio kako mu uopšte nije jasno zašto je FIFA kaznila Manolasa.

Nije mi jasno zašto su ga kaznili. Vodili smo 2:1 protiv Kipra i u takvim situacijama sve ekipe na svetu malo zadržavaju i igrači zbog toga dobijaju žuti karton. Tako je i Manolas dobio žuti i nije igrao protiv Gibraltara, a sada ga FIFA četiri nedelje kasnije kažnjava zbog nečega što svi igrači rade.”

I bez Manolasa u početnoj postavi i uprkos nekim povredama, Skibe je kazao kako će njegov tim biti spreman za susret s Hrvatskom.

Naporno radimo već dve godine da odemo u Rusiju. Hrvatska ima dobru ekipu, ali ćemo učiniti sve kako bismo se kvalifikovali.” – rekao je nemački trener.

FOTO: Print Screen/YouTube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *