JEDNA GROMADA JE REKLA ZBOGOM! Štime, veliko hvala!

Košarkaš Anadolu Efesa Vladimir Štimac nije na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za utakmice protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za SP jer se oprostio od nacionalnog tima, otkrio je pomoćni trener Jovica Antonić.

“Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mlađi centri, on će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Rekao je da će biti u Beogradu.” – izjavio je Antonić.

Dan nakon što je Antonić saopštio ovu odluku oglasio se i košarkaš koji je prethodnih godina bio primer igrača koji je uvek spreman da igra za državni tim. Štimac je sa Srbijom osvojio srebro na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i dva zlata na Univerzijadi i dva evropska zlata u juniorskim kategorijama.

“Hvala svima na lepim porukama, radio sam sve za zemlju, taj grb, dres i himnu. Za uzvrat sam samo hteo da vidim sreću i ponos ljudi na nas i naša dela. Doček na balkonu je nešto što bih poželeo svakom sportisti. Jer kako kažu mi Srbi smo nebeski narod. Oprostio se jesam, ali ne znači da neću biti sa njima da ih podržim u svakom trenutku. Možda dodam peškir ili ponesem vodu.. Što da ne, oni to sve zaslužuju, i više od toga. Srbija iznad svega!” – poručio je Štimac na svom Instagram profilu.

FOTO: Print Screen/Instagram/Vladimir Štimac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *