PLJAČKA: Zvezda i Partizan prodali 51 igrača za 0 evra!

Crvenu Zvezdu i Partizan je za dve godine (2014. i 2015.) napustio 51 fudbaler bez dinara obeštećenja, saznaje portal Sportekspres.

Mladi odlaze iz Srbije, pa tako i fudbaleri, to i nije informacija, ali neverovatan je podatak da toliki broj igrača napuste dva beogradska tima, a da na ime obeštećenja”velikani” nisu dobili ni jedan jedini dinar. To je dovoljno da i neupućeni shvati kako posluju najveći srpski klubovi i zašto su im računi u višemilionskom dugu.

Ovde očigledno nisu čista posla. Nemoguće je da ulažete u fudbalera, a da bi ga kasnije pustili u drugi klub bez dinara obeštećenja. To što ovakav potez obrazlažu čelnici sa oba dela Topčiderskog brda time da treneri nisu hteli te fudbalere i da se nekim fudbalerima nije mogao pronaći angažman, to je već priča za malu decu.

Insajder, blizak dešavanjima u dva beogradska kluba, iznosi sumnju da u pomenutim odlascima igrača iz redova beogradskih klubova postoje zloupotrebe i muljanja.

– Pojedinci na ove načine dolaze do novca u kovertama, a najviše su oštećeni klub i država. Ukoliko igrač ode sa slobodnim papirima, to bi mogao da bude dogovor koji donosi zaradu pojedincima u upravi – glasi teza našeg izvora.

Za pojedine fudbalske funkcionere već godinama kruže priče da se ugrađaju u transfere igrača. Problem je što za te njihove lične dilove zna vrlo mali broj ljudi (igrač, menadžer i funkcioner), a u tim dogovorima svako od njih je „dobar“. Gube „samo“ država i klub.

Mnogi priznaju da je problem kad se dovede 25 igrača, a u 24 slučaja se “pogreši” u izboru i da je tu bilo trgovine igračima kao belim robljem, a da li odlasci igrača bez obeštećenja služe kao mehanizam da neko uzme pare niko ne želi javno da prozbori, a posebno da istraži. Mada, je to teško dokazati, jer to rade “uigrane ekipe”, bez ostavljanja traga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *