NULE U BAZELU I ATINI: Švajcarska i Hrvatska na Svetskom prvenstvu!

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se na Svetsko prenstvo, jer su u revanšu u Grčkoj remizirali sa domaćinom 0:0. U prvom meču bilo je 4:1 za „vatrene“ .

Na Karaiskakisu nije viđeno mnogo šansi. Hrvati nisu hteli da rizikuju, jer su u prvom meču ostvarili odličan rezultat. Ipak, i pored toga, Perišić je ozbiljno pripretio pogodivši okvir gola, ali je to bilo sve od naših zapadnih suseda. Sa druge strane, „heleni“ kao da nisu ni mogli više. Bilo je očigledno da je kvalitet njihovih igrača na znatno nižem nivou od gostujućih, pa nisu ni uspeli da nadmaše svoje mogućnosti. Sem nekoliko poluprilika, domaći navijači nisu imali mnogo razloga za nadu.

Nakon odlaska Hrvatske na SP fudbalerima Srbije je i zvanično ostala samo jedna šansa u pokušaju da izbegnu poslednji šešir. Da bi se to desilo, Novi Zeland mora da napravi iznenađenje i da u gostima izbaci Peru. Podsetimo, u prvom meču je bilo 0:0.

Baš kao i u Atini, bez golova je bilo i u Bazelu na revanšu između Švajcarske i Severne Irske. Fudbaleri iz zemlje satova i čokolade su se plasirali na Svetsko prvenstvo zahvaljujući pobedi u prvom meču od 1:0. Taj rezultat iz Belfasta bio je dovoljan Švajcarcima da se nađu na planetarnoj smotri, jer Ostrvljani gotovo da nisu imali nikakve šanse da ugroze protivnika.

Švajcarci su bili mnogo bolji rival u revanšu u Bazelu, imali su mnogo stopostotnih šansi i prosto su morali da reše meč u svoju korist. Međutim, nisu u tome uspeli. Ispromašivao se Seferović , a Irci su u 92. minutu mogli do iznenađenja. Zomer je poleteo u prazno, a Rodrigez, strelac onog spornog gola iz penala u prvom meču, izbacio je loptu sa gol-linije. Ipak, vremena više nije bilo pa su izabranici Vladimira Petkovića izborili plasman u Rusiju.

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO – REVANŠI:

NEDELJA:

Švajcarska – Severna Irska 0:0 (prvi meč 1:0)

Grčka – Hrvatska 0:0 (prvi meč 1:4)

PONEDELJAK:

20.45h   Italija – Švedska (prvi meč 0:1)

UTORAK:

20.45h   Republika Irska – Danska (prvi meč 0:0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *