SEĆANJE NA GOSPODINA U KOPAČKAMA! Od Zvezde za čika Rajka!

Decembra 2014. godine, Skupština Fudbalskog kluba Crvena zvezda donela je odluku da stadion našeg najtrofejnijeg tima ponese ime prve Zvezdine zvezde i jedne od najvećih legendi kluba Rajka Mitića. Skoro tri godine kasnije, biće priređena još jedna velika svečanost posvećena upravo prvoj Zvezdinoj zvezdi.

Naime, u subotu, 18. novembra u 14 sati i 45 minuta, ispred zapadne tribine Zvezdinog stadiona, tačnije ispred službenog ulaza, svečano će biti otkriven spomenik Rajku Mitiću. Tom prilikom biće organizovana i specijalna ceremonija uz brojne goste, prijatelje, legende kluba, sportiste, kao i navijače Crvene zvezde. Rajko Mitić rođen je 19. novembra 1922. godine, pa je i ova svečanost zakazana dan pred ovaj crveni datum u Zvezdinom kalendaru, a na dan utakmice sa Radom kako bi svi navijači koji žele da prisustvuju to mogli da učine.

Ulaz na utakmicu Crvena zvezda – Rad biće besplatan, pa se očekuje i veći broj navijača. Otkrivanje spomenika biće još jedan razlog da se u subotu dođe na stadion i prisustvuje ovom veoma lepom, istorijskom događaju.

Rajko Mitić je za najtrofejniji srpski klub u kome se proslavio i stekao status prve Zvezdine zvezde odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola. Igrao je na poziciji desne “polutke”, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1950. u Brazilu, kao i na Mundijalu 1954. godine u Švajcarskoj. Pored Zvezde nastupao je i za BSK. Bavio se i trenerskim poslom, a bio je i član Komisije FSJ za sastav reprezentacije. Kasnije se potpuno posvetio sportskom novinarstvu. Rajko Mitić preminuo je 2008. godine.

Zahvaljujući svom radu, posvećenošću i ljudskošću kojom je zračio, bio je omiljen u svim krugovima, a svakako jedan od simbola Crvene zvezde i čovek po kojem su spontano određena pravila ponašanja svih koji u srcu nose “crveno-bele” boje. Rajko je zadužio Crvenu zvezdu, a Crvena zvezda će se uvek truditi da ime Rajka Mitića bude istaknuto i vidljivo. Rajko je to zaslužio.

Ovoj svečanosti prisustvovaće veliki broj zvanica, a događaj će direktno prenositi “Arena sport”.

FOTO: Goal.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *