KRAJ AGONIJE U ČAČKU: Kad je muka tu je Kole

U Borcu se baš „igraju” fudbalom. Dan posle utakmice sa Crvenom zvezdom igrači su ostali dosledni odluci da neće istrčati na teren do izmirenja dugovanja. Bez izostanka, u 11 časova svi su se okupili u svlačionici. Klupske prostorije napustili su 40 minuta kasnije bez namere da izmene neku svoju atmosferu u klubu i ekipni duh.

Seli su u auta i kud koji (ne)mili moji napustili gradski stadion. Reklo bi se, ništa novo, ali Čačani ostaju i dalje zbunjeni činjenicom da jedna ili dve plate, a takve vesti stižu iz kancelarije direktora Ivana Stevanovića i poslovnog direktora Milisava Markovića, ne bi smele biti razlog štrajka.

Nažalost, u Borcu je i dalje teško i lako doći do istine o genezi trenutnog košmara koji samo ludom srećom može ostati nekažnjen. U preostalih šest kola sa objektivno boljim rivalima, verovalo se u makar skromno bogatiji bodovni saldo.

Posle sedmodnevnog odmora, prekinutog na 90 minuta protiv suverenih crveno-belih, teško je pronaći argumente za lepe vesti do kraja jeseni.

Nije lako ni izdržati ni preboleti. U nemoći Milisav Marković, poslovni direktor Borca jurio je niz stepenice, čas gore, čas dole, u nadi da makar nešto može promeniti. Uzalud. Valjda u najboljoj nameri, pokušao je i da prikrije činjenično stanje, veliki minus Borca pretvori u plus.

– Igrači su imali težak duel sa Crvenom zvezdom. Danas su se odmarali i relaksirali u svlačionici, sutra dolaze na trening – procedio je kroz zube Marković nešto ispred podneva.

Za ćutanje kao znak svoje superiornosti, opredelili su se fudbaleri. Kapiten, golman Vladimir Bajić, obećao je da će i danas u 11 časova svi biti na stadionu.

– Očekujem iskrenost, neću da verujem u drugačiji epilog. U obostrano poštovanje ne sumnjam, očekujem da konačno otklonimo sve dileme, pronađemo rešenje i počnemo sa treninzima.

Sa stilom, dostojanstveno, pun razumevanja, želje i volje da uvek pomogne Borcu, Milenko Kostić, vlasnik Kompanije „Auto-Čačak” i potpredsednik Crvene zvezde, dobio je još jednu bitku, pokazao da nije bio poražen u trenucima kada nije imao naklonost pojedinaca iz prethodne lokalne vlasti.

Nije Kostić svojevremeno, pre dve decenije, došao na stadion kraj Morave kao Glorija od koje se sunce pomračuje. Nudio je „samo” pozamašnu finansijsku injekciju, umešnost u vođenju velike sportske institucije, iskrenu saradnju, zdrave odnose…

– Moram da pomognem. Uplatiću danas novac za plate igračima. Nisu Borac i Čačani zaslužili da već danima čitaju iste vesti o klubu koji ne sme da zaluta u slepu ulicu – kratko je poručio Milenko Kostić juče u popodnevnim satima.

Najava da kriza kraj Morave odlazi u prošlost. Po ko zna koji put sa Kostićem u ključnoj ulozi vatrogasca.

Sportski žurnal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *