Nikolić: Ja sam mišljenja da igrač koji ima loptu, nikada ne rešava, ali on je očigledno želeo da reši…

Partizan je u dramatičnoj završnici poražen od Olimpije (77:78) u 9. kolu ABA lige, a trener “crno-belih” Miroslav Nikolić, bio je veoma nervozan posle meča.

“U prvom poluvremenu smo imali kontrolu, iako smo igrali slabo. U nastavku smo pomislili da ćemo dobiti lagano. Imali smo 24 ofanzivna skoka, ali smo iz tih skokova promašivali zicere. Stigao nas je i umor, liga je izjednačena, svako svakog može da dobije. Čestitam Olimpiji na dobroj partiji .” – pričao je Nikolić, pa dodao:

“Odbrana je opet bila loša. U tom segmentu individualno nismo nimalo napredovali. Solirali smo kada se odlučivalo. Za poslednji napad sam nacrtao da se odigra pik-en-pop, da Gos doda Veličkoviću, kao neku akciju pre. Mišljenja sam da igrač koji ima loptu, nikada ne rešava. On je želeo da reši, tri igrača su ga poklopila i izgubili smo veoma važnu utakmicu.”

Upitan da li ga dosadašnji rezultati brinu, Nikolić je vrlo samouvereno rekao:

“Bićemo u četiri! Sada imamo pauzu, spremićemo se bolje. Potrebna su nam pojačanja, imamo dosta neiskusnih igrača koji sede na klupi, imaš zadatak da ih razigravaš, ali za veći rezultat potrebna su nam još dva igrača. Imam ja neke pikove i biće to bolje.”

Upitan kada će se Marko Čakarević vratiti u tim, Nikolić je rekao:

“To je moj igrač, sarađujem sa njim godinama i ova njegova povreda me baš poremetila. Sa njim imam igrača više u rotaciji, on ozbiljnije drži odbranu. Moramo da se borimo sa onima koji su tu.”

Lorbek sa penala srušio Partizan u dramatičnom finišu

IZVOR: Sportski žurnal

FOTO: KK Partizan NIS/Twitter

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *