Tijana Bošković najbolja u Evropi, Poljska–Srbija „događaj godine“

Foto: www ossrs.org

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, igračica Ezačibašija iz Istanbula, orektor odbojkaške reprezentacije Srbije Tijana Bošković proglašena je večeras u Moskvi za najbolju odbojkašicu Evrope u 2017. godinidevojka naše gore list Tijana Bošković proglašena je za najbolju na tradicionalnoj „Gala večeri“ CEV, koja je održana u petak veče u Moskvi.

Boškovićeva nije prisustvovala dodeli, a nagradu će joj uručiti potpredsednik i blagajnik CEV Ozkan Mutlugil, na  utakmici turskog prvenstva između Fenerbahčea i Ezačibašija.

Bošković je predvodila Srbiju do zlatne medalje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, gde je proglašena za najkorisniju igračicu na turniru.

Za „CEV događaj godine“ proglašena je utakmica Poljske i Srbije, odigrana na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi, pred 65.407 gledalaca na otvaranju ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Za najboljeg odbojkaša Evrope proglašen je Maksim Mihajlov iz Zenita iz Kazanja.

Najbolji trener u ženskoj konkurenciji je Đovani Gvideti iz Vakifbanka, dok je najbolji u muškoj konkurenciji Vladimir Alekno iz Zenita iz Kazanja.

Počasni potpredsednik CEV i nekadašnji predsednik Odbojkaške federacije Italije Karlo Magri dobio je nagradu za životno delo.

Tijana Bošković: Počastvovana sam

Boškovićeve nije bilo u Moskvi, pa će joj na današnjoj utakmici turskog prvenstva između Fenerbahčea i Ezačibašija nagradu uručiti Ozkan Mutlugil, potpredsednik CEV.

– Žao mi je što nisam u Moskvi, ali me očekuje važan meč sa klubom. Divan je osećaj biti izabran za najbolju odbojkašicu Evrope 2017. godine. Srećna sam i počastvovana zbog toga. Ova nagrade me dodatno motiviše da radim više i budem bolja – kazala je srpska reprezentativka u kratkoj video poruci.