NAJBOLJE IZ SRBIJE: Novak Đoković, Ivana Španović i FK Crvena zvezda!

Kažem srpski sport, mislim Đoković, Španović i Zvezda. Ovo je rezultat ankete koju je izvršila agencija “Medijana“ za tradicionalnu konferencije SPORTO, koja već godinama proglašava najbolje sportske brendove na prostoru bivše Jugoslavije.

Što se Srbije tiče anketari nisu imali težak zadatak, brojke su samo su potvrdile ono što se dobro zna – Nole je najprepoznatljiviji ambasador Srbije na planeti, Ivana pleni i rezultatima i znanjem, dok je Crvena zvezda i u danima rezultatskog posta bila bez konkurencije najpoznatiji fudbalski klub ne samo Srbije, već i Jugoslavije, daleko ispred ostalih članova velike četvorke.

“Sporto nagrada ima posebnu vrednost, jer za nju glasaju građani naše zemlje, a ovo je peti put da je osvaja Novak Đoković u kategoriji najbolji sportista iz Srbije. Iako je ova godina bila puna uspeha naših sportista, a Novaku donela pauzu i povredu, on je i dalje ocenjen kao najbolji i to je velika čast. Novak se zahvaljuje na nagradi, čestita svim pobednicima i veruje da će i ubuduće svojim aktivnostima na terenu i van njega opravdati ovako vredne nagrade.” – rekla je Aleksandra Radujko, koja je u ime našeg najboljeg tenisera primila nagradu.

Najbolja srpska sportiskinja je rekordnim rezultatom u anketi pokazala da je nema konkurenciju među damama u Srbiji.

“Izuzetno sam ponosna i počastvovana što sam treći put u nizu pobednica u ženskoj kategoriji u tom izboru. Drago mi je što se moji rezultati prepoznaju i van granica, dakle ne samo na nivou Srbije. Laska mi što su uloženi trud i ostvareni uspesi nagrađuju i na drugi način. Ništa što činim ne radim pod pritiskom, već zato što to volim i što želim da ostvarim sopstvene ambicije, a onda su ovakve nagrade i priznanja samo plus na sve to.” – reči su Španovićeve.

U klupskoj konkurenciji nagrada ostaje u “crveno-beloj” porodici, ovoga puta otišla je fudbalskom klubu.

“Svi znamo da je Crvena zvezda najveće ime ne samo u regionu. Konsolidacija kluba i bolji rezultati doneli su i bolje pozicije na marketinškom polju. Priznanje koje smo dobili, još jedna je potvrda u nizu da smo na pravom putu. Nadam se da ćemo je zadržati i u godinama koje slede.” – rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor “crveno-belih”.

Laureati u Sloveniji su skijašica Ilka Štuhec, lider evropskih prvaka u košarci Goran Dragić i NK Maribor. Kod Hrvata dileme nije bilo Sandra Perković, Luka Modrić i KHL Medveščak nastavili su dominaciju.

“Sporto brend nagrade pokazuju rezultat istraživanja ko su najprepoznatljivije ličnosti i klubovi. Sportski uspeh je samo jedan od osam elemenata koji se gledaju za pojedince, a kod klubova se vrednuje čak devet.” – rekla je Janja Božič Marolt, direktor “Medijane”.

KOŠARKAŠI DONELI NAGRADU PIREUS BANCI

Sponzor Košarkaškog saveza Srbije “Pireus banka” dobija je nagradu za najbolji sponzorski projekat u Srbiji.

Saradnja uspešnih se nastavila i posle Istanbula, tako da već na utakmicama sa Austrijom i Gruzijom možemo da očekujemo i nova kreativna rešenja grčke banke i KSS.

FOTO: Fotor collage/Print Screen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *