Simonović: Motiva neće manjkati, ovde smo zato što volimo svoju zemlju!

Poslednji put kada smo Marka Simonovića videli u reprezentaciji, imao je gips na ruci. Zbog povrede šake, već na startu priprema, najiskusniji među “orlovima” nije mogao da pomogne Srbiji na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

“Nažalost, nas sedmorica smo preskočili Evropsko prvenstvo i bilo nam je jako teško. Ipak, bili smo srećni jer su momci igrali sjajno i napravili veliki rezulat, ali istovremeno i tužni jer ne možemo da im pomognemo. Ali dobro… Biće još prilika.” – rekao je Simonović.

A jedna takva prilika je već stigla. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

“Ovo je novo za sve nas. Okupljamo se u toku sezone, igramo utakmice. Stvarno smo željni novih reprezentativnih okupljanja i jedva čekamo da istrčimo na teren. Sve ovo je drugačije, kao da si na pauzi, a ustvari odmah moraš da uđeš u trenažni proces. No, dobro. Sigurno da ćemo se dobro uklopiti. Ovo je dobra prilika i da mladi uđu u sistem, siguran sam da su željni dokazivanja. Ovo je velika čast za njih, kao što je i za sve nas. Verujem da će sve ovo ozbiljno shvatiti. To su sve dobri momci, znam ih od ranije. Jeste da su prvi put u reprezentaciji, ali sam siguran da će, kada trening počne, to sve da pršti.”

Simonović je podvukao da je čast igrati za nacionalni tim.

“Znate šta. U reprezentaciji sam doživeo najlepše emocije u košarci. Mi smo svi ovde što volimo svoju zemlju i što smo spremni da damo sve. I motiva ni sada neće manjkati. I ovi klinci su spremni i siguran sam da jedva čekaju da izađu na teren i pokažu šta znaju.”

O Austriji i Gruziji…

“Sve je čudno i sve je drugačije. I ove dve utakmice moraju maksimalno ozbiljno da se shvate, takav pristup zahtevaju. Da od prvog minuta uđemo kao što znamo, da mi stariji malo uvedemo klince i da im pomognemo da uđu u sistem koji mi godinama gradimo. Ako tako bude bilo, rezultat će biti dobar.” – zaključio je košarkaš Zenita.

Srpski košarkaši se okupili pred start kvalifikacija za SP

FOTO: Print Screen/Sportski žurnal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *