Vanredni izbori u HNS: Ćirini “vatreni” jedan protiv drugog!

Aktuelni predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker raspisao je izbore kako bi skratio kampanju svog takmaca za najvažniju fudbalsku fotelju, prenose hrvatski mediji.

On će na vanrednim izborima imati samo jednog “rivala” i to u nekadašnjem saigraču iz reprezentacije – Dariju Šimiću, nakon što je Marijan Kustić, član HDZ-a, odustao od kandidature. Izbori će biti održani 22. decembra u podne.

Šukera javnost u Hrvatskoj najviše optužuje za “usku saradnju” sa Zdravkom Mamićem i forsiranje igrača na osnovu “preporuka” dugogodišnjeg glavnog čoveka zagrebačkog Dinama. Takođe, zamera mu se i to što je na mesto selektora postavljao trenere koji su bili daleko ispod fudbalskog renomea ove selekcije.

Hrvatska je nakon baraž mečeva sa Grčkom obezbedila plasman na Mundijal, ali to nije “učvrstilo” poziciju Davora Šukera. Atmosfera oko hrvatskog fudbala nije dobra već nekoliko godina, a Dario Šimić veruje da će uz pomoć bivših igrača dobiti potrebnu većinu i uspeti da “popravi” odnose uoči Mundijala. Njega podržavaju Mario Stanić, Stipe Pletikosa i Goran Vlaović.

“Ne mogu ni zamisliti da bi ljudi iz fudbala hteli nastavak dosadašnje politike HNS-a. Hrvatski fudbal zaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju. Samo tako možemo vratiti poverenje u hrvatski fudbal i krenuti napred.” – naveo je nekadašnji igrač Milana i Intera.

Dario Šimić je inače suosnivač sindikata hrvatskih fudbalera koji je pokrenuo 2011. godine, zajedno sa Mariom Jurićem, a za “kockaste” je igrao od 1996. do 2008. godine zabeleživši 100 nastupa.

FOTO: Print Screen/MN Press arhiva/N. Paraušić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *