EVO KAKO SU ŠVAJCARSKI NOVINARI DOŽIVELI STADION PARTIZANA: Hodali smo crno-belim kariranim pločama kao da smo otišli pola veka unazad!

Švajcarski novinari su iznenađeni izgledom stadiona Partizana, na kojem će odmeriti snage domaći “crno-beli” i Jang Bojs. Novinar švajcarskog “Bundea” opisao stadion u Humskoj kao da ste vremeplovom otišli 50 godina u nazad.

– Kada posetilac iz Berna uđe u unutrašnjoj stadiona Partizana, prvo će pomisliti na Vankdorf (stari stadion Jang bojsa, zatvoren 2001. godine). Hodate po “crno-belim” kariranim pločama, penjete se uz stepenice koje su kao u nekoj staroj školi, zidovi su stari i krti, ko zna kada su poslednji put okrečeni. U sali za konferencije su jedan ili dva prozora, kablovi za struju oko vas, vrata kao iz antičkog doba… Osećate se kao da ste se vremeplovom vratili u šezdesete godine – piše izveštač iz Švajcarske.

Ali ipak stadion Partizana mu je simpatičan i odiše nekim šarmom.

– Otvoren je 1949. godine, malo toga je renovirano, ali opet odiše nekim šarmom. Istorija kluba, koja je duga 72 godine se može osetiti na svakom koraku, vidi se u svakom pogledu. Stadion Partizana je u potpunoj suprotnosti sa savremenim fudbalskim hramovima modernog doba, gde je fascinantni duh tradicije bolno nestao – zaključuje novinar iz Berna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *