Vučelić: Da li je Kokeza oštetio Zvezdu tako što nije dozvolio da se utakmica sa Voždovcem namesti, a bila je nameštena?

Milorad Vučelić je dao opširan intervju za Žurnalov magazin, a možete ga pročitati u štampanom izdanju za subotu, 25. novembar.

Evo kako je odgovorio Vučelić na neka od škakljivih pitanja.

Kakav to status Partizan ima u FSS kad je nedavno s Marakane stigla konstatacija da je Zvezda imala bolji tretman za vreme Karadžićeve vladavine nego danas?

– Stalno im nešto smeta. Naš narod kaže: kojoj ovci svoje runo smeta, tu nema ni ovce ni runa… To su alibi stvari… Po čemu se očitava taj Zvezdin tretman? Mi imamo normalan status. Privilegiju imamo takvu da kad Zvezda da gol iz auta, izjavim da mislim da je to materijalna povreda pravila. Druga reakcija je bila na Srđana Obradovića koji je u tome učestvovao i dobio naziv „Zlatna kopačka fudbalskog prvenstva Srbije“.

Da li mislite da Partizan u takvim uslovima može da odbrani titulu?

– Teško… Taj specijalni rat će nastaviti da traje… Licemerno je da mi imamo dobar stav prema rukovodstvu Zvezde, da zajedno ručamo, ljubimo se, a onda iz potaje odmah sledi saopštenje. Zato je bolje da budemo u hladnim, konvencionalnim odnosima što je meni žao mada nemam neku posebnu čežnju za njima jer biram prijatelje s kojima ručavam. Žao mi je što će se taj specijalni rat nastaviti. Zaprepašćujuće je da se sudije ne oglašavaju i ne mogu da shvatim da nemaju toliko samopoštovanja da nekome ko ih permanentno optužuje za lopovluk – kažu: ne krademo! Ili da nekome ko ih stalno optužuje da su lopovi, kažu: dobro, pošto stalno pričaš da smo lopovi sad ćeš da vidiš kako se pošteno sudi.

Hoćete da kažete da niste povlašćeni u FSS?

– FSS nam je uvek finansijski pomagao kao i Zvezdi. Da li je Slaviša Kokeza oštetio Zvezdu tako što nije dozvolio da se utakmica sa Voždovcem namesti, a bila je nameštena? To je kruna: Da li je to argument i za koga: Zvezdu, Voždovac, Partizan, Kokezu…

FOTO: Print Screen/Sportski žurnal/I. Milutinović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *