BOKSERSKI SPEKTAKL U ARENI: Sandru Poletanu „zlatna rukavica“!

Beogradska „Štark Arena“ ugostila je najbolje boksere Srbije i asove iz još dvadeset zemalja (među kojima i selekcije iz Kine i Rusije) na 60. jubilarnom turniru „Zlatna rukavica“. Pobedu, odnosno „Zlatnu rukavicu“ kao najbolji takmičar ovog turnira odneo je bokser iz BiH Sandro Poletan koji je u finalu pobedio Slovenca Venka Aljaza 3:0.

Poletanu su „Zlatnu rukavicu“ uručili predsednik OKS Božidar Maljković i legenda srpskog boksa Mirko Puzović.

Najbolji tehničar je Dušan Janjić kome je pehar uručio Dragomir Vujković legenda srpskog boksa. Za najbolju selekciju na turniru proglašena je Srbija.

Najbolji domaći bokser je Vladan Babić, a za najborbeniji par finala proglašeni su Rus Vladimir Uzunijan i Dragan Veljković iz Srbije kome je pehare uručio Damir Škaro. Najbolji je Momčilo Jakovljević iz Srbije, a specijalnu nagradu primio je i najbolji novinar boksa u Srbiji Dušan Vasiljević.

Očekivano veliko interesovanje publike i sportske javnosti za turnir „Zlatna rukavica“ koji se prvi put u njegovoj bogatoj istoriji održao pod svodovima bastiona srpskog sporta, u „Štark Areni“ iznedrilo je oko 5.000 ljubitelja plemenite veštine.

Finalu je prisustvovao i predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017“ gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održavao ovaj spektakl. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz je bio besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi ex Yugoslavije. Mirko Puzović je predsednik žirija, u kome su jos velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje dolazak Damira Škara posle 28 godina. On je osvajač olimpijske medalje u Seulu.

Na finalu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda. Među brojim poznatim ličnostima koje su prisustvovale ovom spektaklu u Areni bili su i teniski asovi Nenad Zimonjić (sa sinom Leonom) i Filip Krajinović, pevač Saša Vasić, glumac Slobodan Stefanović.

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruskog boks asa Vladimira Uzuniana koji je 3:0 pobedio reprezentativca Srbije Dragana Veljkovića.

Legenda jugoslovenskog boksa Damir Škaro je oduševljen manifestacijom i borbama prikazanim u Areni.

„Ovo je definitivno povratak pravog boksa na prostore bivše Jugoslavije. Sjajna organizacija, odličan boks obećavaju da je budućnost ovog sporta u kome smo moje kolege i ja beležili svetski vredne i priznate rezultate. Posle dugo vremena video sam se sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. „Zlatna rukavica“ je zaista zlatna, za nju smo se borili, trenirali, živeli, ona nas je posle nekoliko decenija ponovo okupila i hvala joj na tome, trenuci za ne zaborav“  – zaključio je Škaro.

Bokserski savez Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *