ĐORĐE DENIĆ, PIKSI SA BANJICE: Najviše volim mesto na kome imam loptu

FOTO: FK Rad

Nova strujanja u Radu dovela su i do provetravanja „desetke“ na koju su se od povlačenja Dragana Stojkovića i Dejana Savićevića taložili mirisi naftalina.

Vezista „građevinara“ Đorđe Denić, širokim dijapazonom vragolija, autor palete vanserijskih poteza vratio je na fudbalsku scenu dribling, proigravanje, završni udarac i podseća na nekadašnje majstore loptanja koji su nosili desetku na leđima – broj koji nosi vođa i ujedno otvorio temu o fudbalskim plejmejkerima koji često ostaju bez radnog mesta zbog trenerskih šablona i sistema na isparcelisanom terenu gde nema mesta za čoveka jakog na lopti. Denić već duže vreme igra tako da „odvodi“ misli navijača na jedan od najjačih dvojaca koji je vezao travom „Marakane“, uprkos činjenici da njegovom timu ne cvetaju ruže.

„Volim dribling, neobičan potez i proigravanje. Ne da volim, nego uživam u njima. To je strast. Neke dobre akcije jednako su mi drage kao sam pogodak, ako ne i draže. Šta ću i kako da odigram? Nema tu nekog pravila, razmišljanja ili određivanja namere, jednostavno sve se desi u trenu. Takav sam još od dana kad sam počeo da treniram fudbal.“ – pojašnjava Denić svoju strast u druženju sa „bubamarom“.

Mladom vezisti prija poređenje sa Savićevićem i Stojkovićem, ali spušta loptu na zemlju.

„Ne vidim razlog da se sada oko mojih igara stvara neka fama. Igram kako igram, ne da bih se dokazao ili ponizio protivnika, nego to je moj stil. To je u mojim genima. Verovatno bi moja karijera imala bržu putanju da sam malo drugačiji, ali kad je o fudbalu reč meni su lopta i tim sve. Teško da se u ovom trenutku mogu porediti sa majstorima kakvi su Dejo i Piksi, ali u svakom slučaju prija. E, sad me pitaju koje mi mesto najviše odgovara: plejmejker ili na levom ili na desnom krilu. Biću iskren, nisam izbirljiv najviše volim mesto na kome imam loptu.“ – zaključio je Denić, Radov majstor sa „desetkom“ na leđima.

Nakon što je krajem avgusta tadašnji kapiten Nikola Maraš otišao u portugalski Čaves, uloga vođe ekipe i kapitenska traka pripala je Đorđu Deniću. Popularni Bona je u dosadašnjem delu prvenstva, nakon 18 odigranih utakmica postigao i tri pogodka (u utakmicama sa Zemunom, Napretkom i Mladošću), s’ tim da su golovi protiv ekipa iz Kruševca i Lučana bili pobedonosni za „građevinare“ , dok je u susretu sa Zemuncima, svojim pogodkom u 90. minutu Denić samo potvrdio pobedu od 2:0.

Zvanični sajt FK Rad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *