Borovčanin: Vratićemo boks na veliku scenu!

FOTO: Embargo. rs

Jubilarna, 60. „Zlatna rukavica“ najavljuje lepše dane srpskog boksa. Tri zlatne, četiri srebrne i osam brozanih medalja osvojene u konkurenciji šezdesetak boraca iz 15 zemalja, ali i nekoliko hiljada poklonika „plemenite veštine“ u „Štark areni“, pokazatelj su da naš nekada trofejni sport ponovo može da se vrati na veliku scenu.

Babić, Veljković, Janjić i ostali naši borci prikazali su dobar boks, a prisustvo istinskih legendi ovog sporta, Dragomira Vujkovića, Aca Rusevskog, Mirka Puzovića, Damira Škara, Milivoja Labudovića…, ali i Božidara Maljkovića, predsednika OKS , tenisera Nenad Zimonjića i Filipa Krajinovića, te gradonačelnika Siniše Malog pokazuje da novo rukovodstvo BSS ima podršku za ambiciozne planove.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin ne krije zadovoljstvo povodom uspešno završene jubilarne 60. „Zlatne rukavice“.

– Boks je predugo apstinirao, ovo je trebalo da nam se desi da se podsetimo na neka stara dobra bokserska vremena, na vremena kada je radnička klasa imala svoje sportske heroje oličene u bokserima. Ova jubilarna 60. „zlatna rukavica“ je uspela, mislim pe svega na kvalitet boksa, prisustvo velikog broja publike, zatim prisustvo  bokserskih legendi kao i brojnih  ličnosti  iz  javnog, kulturnog i sportskog  života naše zemlje. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u ovom spektaklu i pomogli njegovu realizaciju. Ovim smo svi mi skupa trasirali novi put i najavili bolje dane u srpskom boksu – istakao je Borovčanin

Prvi čovek srpskog boksa otkriva i naredne korake koje će Savez učiniti u cilju razvoja i popularizacije  plemenite veštine kako bi se boks vratio na stare dane slave.

– Pred nama je mnogo posla. Trofej „Zlatna rukavica“ je, kako sam i istakao, uspešno završen, idemo dalje. Prvo što imamo u planu je osnivanje škola boksa, potom  stvaranje uslova i atmosfere u radu klubova, kao i obezbeđenje uslova za  rad i funkcionisanje reprezentativnih selekcija. Idemo korak po korak. Vidite, našim reprezentativcima su pripreme za „Zlatnu rukavicu“ bile prve nakon četiri godine. Šta drugo da vam kažem -otkriva Borovčanin.

Da sve neće ići glatko svestan je nekadašnji šampion Evrope u WBO verziji.

– Ima mnogo problema, pre svega nagomilan dug nam steže omču oko vrata, drugo, dugo smo bili u medijskoj izolaciji, ne krivicom medija, jer medijsku pažnju treba zaslužiti, ima još toga ali neću da kukam, prihvatiii smo se posla, zasukali rukave i nastavljamo dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *