Zbogom RTS-u? Kvalifikacije, Liga nacija i Euro 2020 na Sportklubu!

Nacionalni javni servisi gube trku sa specijalizovanim sportskim kanalima. Ono što je u svetu odavno praksa, polako stiže i u srpske domove. I ne samo u srpske, već na prostor cele bivše Jugoslavije. Ako želiš vrhunski sport u svojoj dnevnoj sobi – plati. Sportklub je sebi obezbedio jak argument u raspravi o tome zašto bi to učinio. SBB-ov sportski kanal kupio je ekskluzivna prava na prenose kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo 2020., Mundijal 2022., Ligu nacija 2018/19. i 2020/21. i kao krunski dragulj: sam Euro 2020. godine!

Naravno, to što je Sportklub kupio ekskluzivna prava za prenose ne znači da ne može da ih uz određenu nadoknadu iznajmi Radio televiziji Srbije, kao što je do sada činio sa nekim teniskim i košarkaškim takmičenjima. Međutim, kad su u pitanju ova najveća i samim tim najskuplja takmičenja poslovna logika nalaže da TV prava zadrže za sebe.

Što će reći, sva je prilika da ćete, ako budete želeli da gledate najbolja reprezentativna takmičenja, a nema koji ljubitelj fudbala neće želeti da gleda Euro, morati da postanete pretplatnik SBB-a. U Evropi je već odavno tako: svaki užitak košta.

Tek da istaknemo, Sportklub je postao vlasnik TV prava za prenose utakmica pomenutih takmičenja i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji!

A što se tiče srpskog javnog servisa, programsku šemu moraće da ispuni nekim jeftinijim sadržajem. U modernom svetu, gde je sve biznis, biće tu sve manje sporta.

Mozzart Sport

FOTO: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *