PORUKA VLADIMIRA PUTINA: Dali smo sve od sebe, biće ovo šampionat mira, neka pobedi najbolji!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ta zemlja sa nestrpljenjem očekuje Svetsko fudbalsko prvenstvo kojem će biti domaćin i poručio da je uveren da će Mundijal proteći u miru i prijateljstvu.

“Sa velikim nestrpljenjen Rusija išscekuje Sevetsko prvenstvo i radujemo se što će najbolji fudbaleri na svetu svoje majstorstvo prikazati u našoj zemlji. Nadamo se i očekujem da će ovo biti šampionat koji će promovisati kvalitetan fudbal i Rusiju, kao i da će naš tim ostaviti dobar utisak.” – rekao je Putin obraćajući se zvanicama uoči ceremonije žreba u Kremlju.

On je dodao da je iza Rusije naporan rad u pripremi Mundijala.

“Dali smo sve od sebe, u svim regionima Rusije, da se što bolje pripremimo i drago nam je što će fudbaleri i navijači sa svih kontinetata doći u Rusiju, zemlju koja je takođe dala neke od najvećih fudbalera u istoriji poput golmana Lava Jašina. Šaljemo poruku prijhateljstva, očekuje nas spektakularan šampionat, velika promocija fudbala, da mladi ucestvuju u sportu i fudbalu. Ovo će pre svega biti šampionat mira i nadam se da će najbolji osvojiti titulu i da ćemo svi uživati.” – poručio je Putin.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino istakao je veliku zahvalnost Rusiji i predsedniku Putinu na svemu što su učinili za organizaciju šampionata.

“Hvala svim ljudima koji su naporno radili da nas dovedu korak bliže finalnom turniru. Ovo je fudbalska zemlja, doći će oko milion navijača iz celog sveta, u 11 gradova gde će se igrati utakmice. Hvala Rusijo!” – rekao je Infantino.

Mundijal u Rusiji održaće se od 14. juna do 15.jula 2018. godine.

FOTO: Beta/AP

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *