VOŠA PROMENILA TRENERA: Vasiljević umesto Buača

Umesto Vladimira Buača na čelu stručnog štaba Vojvodine biće Zoran Vasiljević, dosadašnji njegov prvi saradnik. To je najvažnija odluka sednice UO Novosađana koja je održana u Sportskom centru Vujadin Boškov.

Imajući u vidu poslednje rezultate kao i činjenicu da je Buač ponudio ostavku, razrešili smo Buača dužnosti i ujedno mu izrazili zahvalnost što je u jednom od najtežih trenutaka u klubu prihvatio odgovornu dužnost. To veoma cenimo i za njega u Omladinskom pogonu uvek ima mesta. Zoran Vasiljević će voditi ekipu do daljnjeg – kaže Dušan Vlaović, predsednik novosadskog superligaša.

On je takođe potvrdio da će Vojvodina u najskorije vreme imenovati sportskog direktora, šefa skauting službe i šefa struke.

Razmatrali smo i pitanja vezana za zimski prelazni rok u kome ćemo, koliko to bude moguće, pokušati da pojačamo ekipu na nekim pozicijama. Sve to biće u saradnji sa novim sportskim direktorom i trenerom, koji će uskoro biti imenovani. Takođe, nadamo se da će pitanje deblokade klupskog računa, koje se već duže rešava, uskoro biti završeno što bi omogućilo normalno funkcionisanje kluba – rekao je Vlaović.

BUAČ: OSTAVKA MORALNI ČIN

Posle četiri utakmice u kojima smo osvojili samo bod, moralna obaveza je da kao neko ko je ponikao u Vojvodini i ko voli klub, ponudim ostavku i da mesto šefa struke prepustim nekom drugom. Hvala klupskom rukovodstvu, igračima i stručnom štabu na poverenju i saradnjikao i navijačima na podršci. Vojvodini želim da se što pre vrati na staze stare slave – rekao je Vladimir Buač, od večeras bivši trener Vojvodine.

FOTO: FK Vojvodina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *