Radovke najsimpatičnije u Pljevljima

Uz titulu „Mis šarma“ „građevinarke“ osvojile i 5 mesto na turniru.

Fudbalerke Rada osvojile su peto mesto na 4. Međunarodnom turniru prijeteljstva u Pljevljima i ujedno proglašene za najsimpatičniju ekipu turnira. Posle startnog i ubedljivog trijumfa protiv bugarske ekipe Paldin 4:0, „nebesko-plave“ su u drugoj utakmici protiv domaćina turnira Breznice izgubile sa 5:2 što je bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale gde ih je dočekala slovenačka Radomlja (pobednik turnira) i savladala sa 6:2. „Građevinarke“ su, iako oslabljene u odnosu na prošlu godinu, odigrale mnogo bolje nego lane, pružile snažan otpor rivalima i nagovestile da se na ovu ekipu može najozbiljnije računati, jer predstavlja mladost i budućnost kluba.

Uz majstorstvo prikazano u igri na „petoparcu“, Radovke su i šarmom osvojie simpatije Pljevljaka, tako da ih je organizator turnira proglasio za najsimpatičniju ekipu turnira.

Četvrti Međunarodni turnir prijateljstva „Pljevlja 2017“, u organizaciji ŽFK Breznica, okupio je 12 ekipa iz: Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koje su se takmičile u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Turnir je opravdao očekivanja i bio najveća promocija ženskog fubala u regionu. Dva dana u Sportskom Centru „Ada“ ekipe su se borile za pobednički pehar, u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a sudeći po prikazanom ženski fudbal u zemljama, koje su imale svoje predstavnike na ovom turniru, je u ekspanziji.

Na turnuru su iz Srbije učestvovali timovi: Vojvodine, Napretka, Rada, Zemuna i Šumadije, iz Hrvatske Neretva i Split, a iz Bosne i Hercegovine Emina Mostar, Sarajevo i Lokomotiva Brčko. Iz Slovenije je učestvovalo Radomlje, iz Bugarske Paldin, dok je iz Rumunije učestvovala ekipa Temišvara.

Pobednik u seniorskoj konkurenciji je ekipa Radomlja iz Slovenije, koja je, nakon boljeg izvođenja penala u finalu pobedila Split. Treće mesto osvojio je Napredak iz Kruševca.

Kao nagradu za fer plej ekipa Neretve iz Metkovića dobila je plaketu i poklon za svakog člana ekipe od NVO „Da zaživi selo“. Najsimpatičnija ekipa ŽFK Rad od NVO „Bona fide“ dobila je poklon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *