Rusi ogorčeni suspenzijom: Nikako ne mogu da nas sruše!

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je ovako komentarisala suspenziju ruske reprezentacije sa Olimpijskih igara 2018. godine u Pjongčangu:

„Nikako ne mogu da nas sruše. Ni svetskim ratom, ni raspadom Sovjetskog Saveza, ni sankcijama… Mi preživljavamo… Svetske prognoze nisu planirale oživljavanje Rusije kao sportske sile: omladina je već trebalo da spava, na stadionima da budu prodavnice odeće, a treneri da rade za druge reprezentacije.“

Zaharova je na svojoj stranici na Fejsbuku takođe istakla dostignuća ruskih sportista.

Pored toga, prema njenim rečima, sport u Rusiji postao je jedna od nacionalnih ideja, prenosi Sputnjik.

„Sve vreme pokušavaju da nam dokažu besmislenost svega našeg – načina života, kulture, istorije, a sada i sporta. Da li boli? Vrlo. Dušom i srcem sam sada uz naše sportiste. Da li ćemo preživeti? Da!“ – navela je Zaharova.

Ruski sportisti će, na Zimskim olimpijskim igrama u februaru sledeće godine u Pjongčangu, moći da se takmiče samo pod olimpijskom zastavom, a funkcionerima Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Rusije zabranjeno je prisustvo na takmičenju u Južnoj Koreji, odlučio je u utorak Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *