STOLICA O OSTAVCI: Zbog sudija mi se smučio fudbal!

Posle remija sa Mačvom u Šapcu (1:1) Ilija Stolica je podneo ostavku na mesto trenera Voždovca. Po završetku meča je na konferenciji obrazložio zbog čega je doneo ovakvu odluku.

Hvala mojim igračima, imali smo zajedničko putovanje od godinu, godinu i po dana i ono se u ovom momentu završava. To sam rekao i njima, oni su prvi obavešteni. Sa ljudima iz kluba ću razgovarati, ali mi je najvažnije bilo fudbalerima da kažem – rekao je Stolica, a prenosi „Mondo“

Između redova se može zaključiti da je jedan od razloga suđenje.

Mislim da su se u klubu za ovih godinu i nešto dana desile fantastične stvari za nas. Prošao sam sa njima mnogo lepih momenata, one ružne, koje su između ostalog i jedan od uzroka ove odluke, je deo na koji mi ne možemo da utičemo. Mislim da smo ekipa protiv koje je sviran najveći broj penala u Superligi, ali penala koji nažalost nisu bili penali, posle svih komentara i svega ostalog… Ipak, da se ne okrećem na te žalbe koje su mi u nekoj meri i smučile fudbal. Odluku sam doneo posle mečeva u Nišu i Surdulici, dok mi je prošlo kolo protiv Spartaka samo zaokružilo i izobličilo ovu odluku. Možda sam ostao nedorečen prema momcima, ali sam gledao da završim ovu polusezonu i to mi je bila ideja, cilj i namera.

Naglasio je da je imao odličan odnos sa svima u klubu.

Voždovac je kvalitetan superligaš, priatni klub kakav bi trebalo da budu i drago mi je što smo postavili kriterijume za funkcionisanje. Hvala i predsedniku što mi je omogućio privilegiju da mogu da igram maksimalno sve utakmice protiv svih protivnika, što je u Srbiji teško izvodljivo s obzirom na pritiske koji manji timovi trpe u Superligi. Hvala mu što mi je omogućio uslove sa budžetom, koji je verovatno jedan od skromnijih u ligi, ali je regulisan na vreme. Hvala mu što je omogućio sportskom sektoru da radi bez ikakvog mešanja, što je velika retkost u našem fudbalu. Jedan je od retkih koji je prepoznao da bi sport trebalo da ostane trenerima i sportistima, a ne biznismenima i političarima.

Osvrnuo se na privatizaciju.

– Nadam se da će se to uskoro iskoreniti i to je moja velika želja, privatni klubovi su jedini spas. Žalbe na suđenje znam da ne pomažu ni na jedan način, nijednom klubu, čak možete da budete kažnjeni za to, a tu ne mislim na materijalnu kaznu, već da tog sudiju dobijate i u narednim utakmicama, tako da smo svi to prošli, svi bolujemo od iste glavobolje i ne možemo je rešiti, ali nadam se da ćemo se jednog dana ujediniti svi zajedno protiv svega toga – zaključio je Stolica uz izvinjenje na opširnom izlaganju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *