Ninković i Zvezda u humanitarnoj misiji: Dres iz 1978. prodat za 8.000 dolara, prikupljeno 60.000 zelenih novčanica za pomoć deci u Srbiji

Miloš Ninković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i jedan od predvodnika generacije koja je posle šest godina vratila titulu na Marakanu, ponovo je pokazao da je čovek velikog srca.

Još kada je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom leta 2013. godine, znalo se da je Crvena zvezda osim velikog igrača dobila i pravu ljudinu. Tokom godinu dana koje je proveo noseći „crveno-beli“ dres Miloš Ninković je kada god je imao priliku pokazivao svoju veličinu. To čini i dan danas.

Nekadašnji fudbaler Zvezde organizovao je u Sidneju, gradu u kojem trenutno igra fudbal, humanitarno veče s ciljem da se prikupi novac za lečenje dece u Srbiji.

Aukcija na kojoj se našla sportska oprema mnogih poznatih sportista, među kojima i dresovi Nemanje Matića, Aleksandra Kolarova, Edina Džeka, košarkaša Nikole Vučevića, odnosno medalja Aleksandra Šapića sa Svetskog prvenstva u Pertu, privukla je mnogo pažnje.

I FK Crvena zvezda je bio učesnik ove aukcije. Veterani kluba donirali su dres iz 1978. godine sa potpisima svih igrača koji su ga tada nosili protiv Arsenala. Zvezdin dres je prodat za 8.000 dolara!

Cilj ove humanitarne aukcije bio je isključivo pomoć deci. Uspeli smo da prikupimo čak 60.000 dolara, međutim to nije konačna cifra pošto nam sredstva i dalje pristižu. Važno mi je da napomenem da će sav novac biti transparentno podeljen nekolicini dečaka i devojčica kojima je finansijska pomoć za lečenje najpotrebnija, a iza kojih već stoji fondacija „Budi human“. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali na ovoj aukciji, na bilo koji način – rekao je Miloš Ninković.

S.Ž.

FOTO: Crvena zvezda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *