Baltički dragulj: Srbija odabrala bazu za Mundijal

FOTO: FSS

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu u kojoj će naš najbolji nacionalni tim da boravi tokom Svetskog prvenstva u Rusiji (14. jun – 15. jul), a odluka je da reprezentacija boravi u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada.

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma „Hrabrovo“ u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona „Kalinjingrad Arena“ gde će Srbija (22. juna) da igra drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske.

Prvi susret na SP u Rusiji Orlovi igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27. juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.

Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripremu – ističe Goran Bunjevčević, sportski direktor reprezentacije. – Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste.

Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, silazi na Baltičko more.

Hotel „Falke rezort“ u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora, a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz Pruske ere.

U ovom trenutku se još izvode određeni radovi na terenu trening centra „Baltija“, grade se svlačionice, ali do završetka (očekuje se da sve bude završeno do marta) sve će biti urađeno po FIFA standardima, sa prirodnom travom, salom za pres konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, reflektorima…

Na kraju i informacija oko udaljenosti Svetlogorska i Kalinjingrada od Samare i Moskve gde ćemo igrati prvu i treću utakmicu u grupi. Čarter let za Samaru traje dva i po sata, a čarter let do Moskve sat i četrdeset pet minuta.

Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, nalazi se u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju – rekao je sportski direktor, Goran Bunjevčević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *