Vazura: Dug Partizana je oko 12, 13 miliona evra, precizno će se znati u februaru

Generalni direktor „parnog valjka“, Miloš Vazura, za TV Partizan otkrio je koliko klub iz Humske duguje.

Što se tiče finansija, mi smo u ovoj godini isplatili sve zarade koje su kasnile, a koje smo zatekli kada smo stigli u klub. Igrači dobijaju plate za prethodni mesec, kada su krenuli na odmor dobili su zarađeno, tako da mislim da finansijska situacija nikada nije bila bolja. Ušli smo u fazu dogovora za raskide ugovora sa nekim igračima. Želimo da se oslobodimo igrača koji nisu bili registrovani i nisu igrali, od Alena Stevanovića i El Monira.To su nenormalni troškovi, čist minus za klub. U junu smo imali jako dobar prelazni rok, bilo je jako dobrih prodaja i verujem da će tako biti u januaru. Mi jednostavno moramo da prodajemo igrače. Najbitnije je da svaki prelazni rok odradimo finansijski dobro i da napravimo rezultate. Pokazali smo u junskom prelaznom roku da je to moguće – rekao je Vazura na početku izlaganja.

Mi ne možemo da dišemo od starih dugova, od obaveza koje su nenormalno velike. Ljudi u klubu to dobro znaju. Od dugovanja za plate, preko dugova za struju i vodu, pa do dugovanja menadžerima starih po deset godina. Na sudu smo izgubili nešto za Ljajića, na naplatu dolazi i dug od 600.000 evra Serđu Bertiju za Stefana Savića koji će biti aktuelan u februaru i martu. Tu su obaveze prema Apolonu za Živkovića. Koliko god da napravimo para nama na naplatu dolaze stare obaveze – dodao je generalni direktor Partizana.

Vazura je rekao da će se dug Partizana definitivno znati u februaru. ali da klub sad duguje okok 12, 13 miliona evra.

Partizan može da živi normalno, imamo dugove ali možemo da funkcionišemo u tim okvirima. Naš dug je oko 12, 13 miliona evra. Precizan podatak imaćemo u februaru. Nadam se da ćemo u februaru da očistimo stare dugove, kad kažem stare mislim na period pre nego što sam ja došao u klub, a 24. decembra će biti tri godine od kada sam tu. Nadam se da ćemo tokom prelaznog roka zaraditi dovoljno da možemo da izmirimo te stare obaveze i da od februara krenemo da funkcionišemo normalno. Mi smo se odgovorno ponašali prema klubu. Menadžere smo isplaćivali odmah po prodaji igrača i to se pokazalo kao dobra odluka. Takođe, rešili smo da odmah isplaćujemo procente klubovima za igrače jer ne želimo da dug stoji i dolazi do tužbi, pa kamate, troškovi advokata. Uveli smo pravilo da ukoliko igrač iz Partizana odlazi u klub gde će imati finansijski bolji ugovor ima tu neku moralnu obavezu da se odriče dugova. Nažalost, još uvek imamo dugove prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću, Lazaru Markoviću i prema još nekim igračima koji su bili tu pre deset godina a ne žele da tuže klub. Nadam se da ćemo u slučaju dobrog prelaznog roka moći sve te obaveze da rešimo do kraja februara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *