ZVANIČNO! Ponovo Slovenac na Malom Kalemegdanu!

Jeste Slovenac, jeste centar, ali nije Gašper Vidmar, kako se prethodnih dana nagađalo, već Alen Omić!

Slovenački centar pojačaće srpskog i regionalnog šampiona do kraja godine, što je potvrdio i klub sa Malog Kalemegdana!

Doskorašnji košarkaš Hapoel Jerusalima (25 godina, 216 centimetara), rođen je u Tuzli 1992. godine, a karijeru je počeo u Zlatorog Lašku. Igrao je potom i za Olimpiju, Gran Kanariju, Anadolu Efes i Unikahu.

Crvena zvezda je objasnila da je ulogu u Omićevom dolasku imao i Nemanja Nedović i da je i to bio faktor koji je uticao na to da drugi slovenački reprezentativac posle Jake Blažiča zaigra za klub sa Malog Kalemegdana.

U razgovoru za klupski sajt „crveno-belih“ Omić je rekao da je okružen zvezdašima odmalena, uključujući i Nedovića, sa kojim je igrao u Unikahi.

„Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snađem u Malagi i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u karijeri. Nekako su me zvezdaši pratili odmalena, još u Sloveniji, imam puno prijatelja među njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji. Uostalom, imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne. Uostalom, ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti.“

Omić je komentarisao i stav dela navijača da igrači iz „neprijateljskog komšiluka“ nisu za Zvezdu, a govorio je i o veri, kao i o tome da je ranije razmišljao da uzme srpski pasoš.

„Šta je to neprijateljski komšiluk? Sa druge strane, imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački. Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu.“ – rekao je Omić.

FOTO: Print Screen/slovenska-kosarka.si

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *