Evroliga pokrenula postupak protiv Zvezde!

Transparent koji je deo navijača Crvene zvezde razvio na meču protiv Olimpijakosa, upućen poslednjem pojačanju srpskog i regionalnog prvaka Alenu Omiću, mogao bi da bude uzrok novog „udara“ na kasu kluba sa Malog Kalemegdana.

Zbog poruke „Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija“, Evroliga je otvorila disciplinski postupak protiv „crveno-belih“ i izdala saopštenje:

„Povodom transparenta koji je grupa pristalica Zvezde razvila u petak želimo da razjasnimo sledeće: ta poruka ne predstavlja košarku, evropsku košarkašku porodicu niti organizaciju Evrolige. Čak naprotiv, evropska košarka je uvek bila i biće primer integracija različitih kultura i religija kako na terenu tako i van njega. Upravo te kulture, jezici i rase čine svo ovo iskustvo unikatnim i zbižavaju ljude koji dele jednu istu strast prema sportu. Ono što je viđeno prethodnog petka od strane grupe navijača je uvredljivo, štetno i protivno svim principima poštovanja. Evroliga će nastaviti da slavi multikulturalnost i više-etične razlike koristeći sport kao most između tih kultura i protivimo se bilo kakvoj diskriminaciji“, stoji u saopštenju elitnog takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *