Srpska trobojka svečano podignuta u Pjongčangu

U Olimpijskom selu u Pjongčangu je na svečanoj ceremoniji podignuta zastava Srbije čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, Nenad Lalović.

Predednik OKS je povodom učešća sportista Srbije na ZOI izjavio:

„Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno – da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana“.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodišlice našem timu šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelniku Olimpijskog sela Riju Seung-Minu, članu Međunarodnog olimpijskog komiteta uručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića „Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred“.

Ceremonija svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Republike Srbije prisustvovati Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, će biti održana 9. februara sa početkom u 20 sati po lokalnom vremenu.

Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati trku spusta u 11 sati po lokalnom vremenu, odnosno 3 sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *