NAŠA OLIMPIJKA ODLIČNA, LINDZI VON ISPALA: Nevena Ignjatović 14. na Igrama u alpskoj kombinaciji!

Naša najbolja skijašica, Nevena Ignjatović, završila je Olimpijske igre u velikom stilu – zauzela je 14. mesto u alpskoj kombinaciji, u kojoj su se najbolje smučarke sveta nadmetale u dve discpline, spustu i slalomu.

Nevena je u supustu bila 16. od 30 takmičarki, uz rezultat 1:42,88, dok je tada najbolja bila trofejna Amerikanka Lindzi Von, koja je u drugoj trci izletela sa staze, promašivši kapiju, i tako u 33. godini po svoj prilici završila svoju olimpijsku karijeru.

Ignjatovićeva je, međutim, bila izvrsna u slalomu, tada je ostvarila deseto najbolje vreme (42,23), a na kraju je, uz ukupan rezultat 2:25,11 zaostala 4,21 sekundu za novom olimpijskom šampionkom – Švajcarkinjom, Mišel Žisi (2.20,90).

Druga je bila Amerikanka Mikaela Šifrin (2:21,87), a treća još jedna dama iz Švajcarke, Vendi Holdener (2:22,34).

„Računala sam da ostanem u tri sekunde za prvom. Međutim, u donjem delu staze sam imala nekoliko grešaka posle skokova koje su me koštale vremena. Spust je bio brži nego na treninzima i mislim da sam dobro vozila. U jednom delu staze je naišao oblak tako da nisam dobro videla liniju. Slalom je, na žalost, bio kratak i nisam imala dovoljno prostora da nadoknadim vreme. Mislim da sam mogla bolje, ali zadovoljna sam jer je moje 14. mesto najbolji plasman srpskog sporta na Zimskim olimpijskim igrama“, rekla je Nevena Ignjatović, koja je u spustu starovala kao osma.

Povreda mlade nade Belgije

Spust u alpskoj kombinaciji bio je prekinut na deset minuta nakon teškog pada Belgijanke Kim Vanrojsel. Mlada skijašica je pala posle skoka, pri brzini od 95 kilometara na sat, i ostala je da leži na snegu. Doktori su morali da je imobilišu i stave na sanke kako bi stigli do helikoptera, koji je 20-godišnju Kim prevezao u bolnicu.

REZULTATI SRPSKIH SPORTISTA:

Alpska kombinacija:

Marko Vukićević 25. mesto

Marko Stevović nije završio trku

Nordijsko skijanje – sprint:

Damir Rastić 75. mesto

Spust:

Marko Vukićević 41. mesto

Marko Stevović 51. mesto

Veleslalom:

Nevena Ignjatović 26. mesto

Slalom:

Nevena Ignjatović 26. mesto

Superveleslalom:

Marko Stevović 46. mesto

Marko Vukićević nije završio trku

Nordijsko skijanje – 15 km:

Damir Rastić 68. mesto

Veleslalom:

Marko Vukićević 41. mesto

Marko Stevović 45. mesto

Alpska kombinacija:

Nevena Ignjatović 14. mesto

Slalom:

Marko Stevović nije završio trku

Marko Vukićević nije završio trku

FOTO: Print Screen/OK Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *