SEDMOSTRUKI PRVAK EVROPE U TEŠKOJ SITUACIJI! Partizan nema para za zakup bazena!

Nekoliko dana pošto je u opštini Voždovac doneta odluka prema kojoj Partizan može jedino da bude zakupac bazena „Banjica“, kojom sad upravlja USC „Voždovac“, čelnici Partizana su se našli u izuzetno teškoj situaciji.

Oni su bazen na Banjici dobili na trajno upravljanje 1992. godine od strane Izvršnog odbora Opštine Savski Venac, što je sada promenjeno.

„Partizan neće potpisati taj blanko ugovor, jer sebe smatra vlasnikom. Naime, Viši privredni sud u Beogradu, još davne 1994. godine, doneo je rešenje da se SRC „Banjica“ sa svom imovinom izbriše iz registra i da se to prenese na naš klub, tako da smo mi preuzeli imovinu, prava i obaveze“, rekla je Tatjana Rakas, generalni direktor Partizana, a prenosi B92.

Kako napominje, poslali su pismo Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport…

„Mi na ovaj način gubimo zakupce, prihode, ugrožena nam je egzistencija. Mi dobijamo rešenje za porez, opomene da ispunimo obaveze, koje ne možemo da ispunimo, jer smo veoma siromašan klub. Sve što zaradimo ide na grejanje i osnovno funkcionisanje. Imamo 250 do 350 dece i nije beznačajno gda će ta deca da treniraju“, dodala je ona.

U svojoj istoriji, Partizan je osvojio sedam titula šampiona Evrope, Kup kupova, LEN kup, dva puta Superkup Evrope, Mediteranski kup, kao i 28 titula šampiona Srbije i Jugoslavije, uz 26 trofeja namenjenih pobedniku kupa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *