Van Hojdonk održao javni čas na „Čairu“: Radnički ima budućnost!

Čuveni holandski fudbaler Pjer van Hojdonk održao je u petak javni trening na stadionu „Čair“ sa igračima iz mlađih selekcija Radničkog tokom drugog dana posete niškom superligašu.

Bivši golgeter Fejenorda, Seltika, Fenerbahčea i Benfike došao je u Niš na poziv nekadašnjeg saigrača iz Vitesea Nenada Grozdića, trenutno šefa razvoja omladinske škole Radničkog, sa ciljem da se klub i škola promovišu na najbolji moguci način i uspostavi dugoročna saradnja.

„Raduje me ova slika na Čairu, omladinska škola je ogledalo svakog kluba i broj dece na treningu na mene je ostavio jak utisak. Da bi se sve dovelo na vrhunski nivo, potrebno je popraviti infrastrukturu, a ja sam u razgovoru sa ljudima iz kluba saznao da se na tome uveliko radi. Video sam puno talentovane dece i ukoliko se sa njima bude kvalitetno radilo, Radnički će imati svetlu buducnost“, rekao je Van Hojdonk.

Bivši reprezentativac Holandije kaže da će pomoći Grozdiću da uspešno realizuje ideju usavršavanja trenera iz niškog superligaša u Holandiju.

Juče je van Hojdonk posetio trening prvog tima Radničkog, upoznao se sa bogatom istorijom kluba, razgovarao sa fudbalerima i članovima stručnog štaba i ohrabrio ih pred meč protiv Čukarickog u Superligi.

Bio je i učesnik tribine u Niškom kulturnom centru na kojoj je sa gradanima razgovarao o fudbalskim temama.

Izvor: Tanjug

Foto: FK Radniči Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *